Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Etli Mantar Güveç
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Etli Mantar Güveç

[Resim: Etli%20Mantar%20G%C3%BCve%C3%A7.jpg]


Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk.      ? Pişirme: 25 dk.
  • Mantar (Kültür) 500 Gram
  • Kuzu Eti (Kuşbaşı) 250 Gram
  • Kuru Soğan (Orta Boy) 1 Adet
  • Sarımsak 2 Diş
  • Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
  • Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
  • Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı (Silme)
  • Un 1 Yemek Kaşığı (Silme)
  • Süt 1 Çay Bardağı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı
  • Su 3/4 Su Bardağı
  • Krema 1/2 Çay Bardağı
  • Karabiber 1 Çay Kaşığı
  • Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 Su Bardağı
Yapılışı:

  1. Mantarları kağıt havlu ile ovalayarak veya bıçakla soyarak temizleyin. Mantar suyu emen bir sebze olduğu için suda yıkamayın, lezzetini kaybedecektir.
  2. Harlı ateşte kızdırdığınız sıvı yağa yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
  3. Kuşbaşı kuzu etini tencereye alıp etler pembeleşinceye ve suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan etlere iri doğranmış mantarları ekleyip mantarlar da suyunu çekinceye kadar birlikte soteleyin.
  4. Başka bir tencerede beşamel sos için sıvı yağ ve tereyağında unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı muskat rendesi ile lezzetlendirin. Kıvam alınca altını kapatıp kremayı ilave edin.
  5. Küçük (tek servislik) güveç kaplarına mantar ve etleri eşit olarak paylaştırın.
  6. Üzerlerine kremalı beşamel sosu paylaştırın.
  7. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  8. Güveçlerin üzerine taze kaşar peyniri rendesi ilave ederek fırına verin ve kaşar peynir eriyinceye kadar (yaklaşık 2-3 dakika) fırınlayıp sıcak servis edin. Afiyet olsun !
  9. Not: Acı sevenler fırınlamadan önce kırmızı pul biber ilave edebilirler.