Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Kaşarlı Anne Köftesi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Kaşarlı Anne Köftesi

[Resim: Ka%C5%9Farl%C4%B1%20Anne%20K%C3%B6ftesi.png]


7 kişilik
? Hazırlık: 15 dk.      ? Pişirme: 5 dk
Malzemeler:
  • Kuzu Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) 250 Gram
  • Dana Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) 250 Gram
  • Kuru Soğan (Orta Boy) 2 Adet
  • Bayat Ekmek (( Veya Galeta Unu)) 4 Dilim
  • Süt 1 Çay Bardağı
  • Kaşar Peyniri (Taze Küp Doğranmış) 200 Gram
  • Yumurta 1 Adet
  • Maydanoz (İnce Doğranmış) 1 Demet
  • Karabiber (Taze Çekilmiş) 1 Çay Kaşığı
  • Kimyon 1 Silme Tatlı Kaşığı
  • Toz Kırmızı Biber 1 Çay Kaşığı
  • İnce Tuz 2 Silme Tatlı Kaşığı
  • Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı
Yapılışı:

  1. Derince bir kaba kabuklarını ayıkladığınız bayat ekmekleri alıp süt ile ıslatın. Avucunuzin içinde fazla sütü sıkarak ayırın ve ekmekleri ufalayın.
  2. Kuru soğanları soyup rendeleyin ve sıkarak acı suyunu ayırıp atın ve soğanları harca ekleyin.
  3. Kıymaları, ince doğranmış maydanozu, bir yumurtayı, tuzunu, baharatları, soğan ve ekmek içini birleştirip 10-15 dakika tüm malzeme özleşinceye kadar yoğurun.
  4. İrice ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp ortasını parmağınızla açın ve küp küp doğranmış kaşar parçalarını köftenin içine yerleştirerek yeniden yuvarlayıp oval köfte şekli verin.
  5. İyice ısıttığınız izli döküm tavanızı (normal tava kullanılabilir) bir kaşık sıvı yağ ile yağlayıp fazlasını kağıt peçete ile alın.
  6. Köfteleri tavaya alıp ilk aşamada kaşık ile hafifçe bastırarak arkalı önlü 3-4 dakika pişirip tavadan alın.
  7. Servis aşamasında köfteleri yeniden tavaya alarak ısıtın. Sıcak servis edeceğiniz anne köftelerini patates kızartması, patates püresi, ızgara tavada pişireceğiniz köz domates ve biber eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
  8. Not: Kızartma yapacaksanız düz bir tavada köftelerin yarısına gelecek kadar sıvıyağı kızdırıp köftelerinizi arkalı önlü kızartabilirsiniz.
  9. Yarım demet maydanozun yapraklarını ayırıp yıkayın ve ince ince doğrayın