Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: İçli Köfte
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
İçli Köfte

[Resim: %C4%B0%C3%A7li%20K%C3%B6fte.jpg]


Malzemeler:
5 kişilik
? Hazırlık: 55 dk.      ? Pişirme: 25 dk
Dış Harcı İçin:
  • İnce Bulgur ((Siyez Köftelik)) 1 Su Bardağı
  • İrmik 2 Yemek Kaşığı
  • Kıyma (İki Kez Çekilmiş) 100 Gram
  • Yumurta 1 Adet
  • Un 1 Yemek Kaşığı
  • Su 1/4 Su Bardağı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı

İç Harcı İçin:
  • Ceviz İçi (İnce Kıyılmış) 100 Gram
  • Kıyma (Orta Yağlı) 200 Gram
  • Kuru Soğan (Rende) 1 Adet
  • Kimyon 1/2 Çay Kaşığı
  • Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
  • Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
  • Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
  • Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
  • Karabiber 1/2 Çay Kaşığı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı
  • Kuru Soğan (Rendelenmiş) 1 Adet

Kızartmak İçin:
  • Ayçiçek Yağı 2 Su Bardağı
  • Yumurta (Çırpılmış) 2 Adet

Yapılışı:
  1. Derin bir yoğurma kabına köftelik ince bulguru alın. 1 bardak sıcak su ile ıslatarak yumuşayıncaya kadar üzerini kapatıp 1/2 saat dinlendirin,
  2. Diğer yandan kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Tereyağını ve bir kaşık sıvı yağı tavaya alıp kızdırın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kavrulan soğana 200 gr kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Ceviz içini ince ince doğrayın veya rondodan geçirin (Çok ince çekilmemeli, dişe gelmelidir)
  5. Cevizleri, İnce kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları iç harcına ekleyip altını kapatarak dinlenmeye alın.
  6. Şişen bulgura tuz, irmik ve 100 gr çiğ kıymayı ilave edin, özleşinceye kadar yoğurun. 1 yemek kaşığı unu ve tuzu da ekleyin ve karışıma azar azar su ilave ederek ele yapışmıyacak bir hamur halini alana kadar yoğurmaya devam edin.
  7. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp sol avucunuza alın, yuvarlayın. Sağ elinizin baş parmağı ile bastırarak köftelerin ortasında bir çukur açın. Kenarlarını iki parmağınızla aşağıdan yukarı doğru incelterek açın. 1'er kaşık iç harcı köftelerin ortasına koyup kenarlarını kapatarak limon biçimi verin. Islak elinizle yuvarlaya yuvarlaya düzeltin.
  8. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.Taze yeşillikler ve limon dilimleri ile süsleyerek sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun!
  9. Not: Hafif bir lezzet için bol kaynar suya bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı limon tuzu ekleyip bir kevgir kepçe yardımı ile yuvarladığınız köfteleri yavaşça kaynar suya bırakın ve orta ateşte haşlayın. Pişen köfteler suyun üzerine çıkınca 5-6 saniye daha haşlayıp servis tabağına alın, limon dilimleri ile sıcak servis edin.
wow
çok iyi