14-04-24, 00:54
Ton Balıklı Avokado Salatası
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 10 dk
- Avokado (Orta Olgunlukta) 2 Adet
- Salatalık (Körpe Badem) 3 Adet
- Ton Balığı (Konserve) 160 Gram
- Kırmızı Soğan 1 Adet
- Maydanoz (İnce Kıyılmış) 1/2 Demet
- Tuz 1 Çay Kaşığı
- Hardal 1 Silme Tatlı Kaşığı
- Limon Suyu (Taze Sıkılmış) 2 Yemek Kaşığı
- Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) 1 Çay Kaşığı
- Zeytinyağı (İsteğe Bağlı) 1 Tatlı Kaşığı
Yapılışı:
- Orta sertlikte olgunlaşmış avokadoları ortadan 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan 2'ye, sonra yine 2'ye bölüp yarım halkalar şekinde ince ince doğrayın.
- İnce kabuklu badem salatalıkları soymadan iyice yıkayın. Sap ve kök kısımlarını kesip 4'e bölerek ince ince doğrayın.
- 1/2 demet maydanozun sap kısımlarını ayırın ve ince ince doğrayın.
- Konserve ton balığını açıp fazla yağını süzün. Bir salata kasesine aldığınız ton balıklarını çatalla kabaca ezin.
- Avokado, salatalık. soğan ve kıyılmış maydanozu ton balığına ekleyip alt üst ederek iyice karıştırın.
- Son olarak taze sıkılmış 1/2 limonun suyu, hardal, taze çekilmiş karabiber ve tuzu bir soslukta karıştırarak çırpın ve salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!