Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Yeşil Bahar Cacığı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Yeşil Bahar Cacığı

[Resim: Ye%C5%9Fil%20Bahar%20Cac%C4%B1%C4%9F%C4%B1.jpeg]


Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 15 dk


Cacık İçin:
  • Salatalık (Körpe Badem) 4 Adet
  • Süzme Yoğurt 1 Su Bardağı
  • Yoğurt 1 Su Bardağı
  • Taze Fesleğen 1/2 Demet
  • Taze Nane 1/2 Demet
  • İnce Tuz 1 Tatlı Kaşığı
  • Taze Sarımsak (İrice) 3 Diş

Sunum İçin:
  • Taze Fesleğen 6 Yaprak
  • Zeytinyağı (Sızma) 1 Yemek Kaşığı
  • Taze Nane 6 Yaprak


Yapılışı:

  1. Salatalıkları yıkayıp alacalı soyun ve rendenin iri tarafından geçirin. Bir çay kaşığı kadar tuz ekip bir kenara alın.
  2. Yarım demet taze nane ve yarım demet taze fesleğeni yıkayıp süzdürün, bir kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Sarımsakları ezip yoğurt karışımına ilave ederek iyice çırpın. Yeşillikleri sarımsaklı yoğurt karışımına ekleyerek rondodan geçirin. Son olarak rende salatalıkları yoğurda katıp karıştırın. Dilediğiniz ölçüde sulandırın (boza kıvamında).
  4. Servis aşamasında üzerine zeytinyağı gezdirip taze nane ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek soğuk (dilerseniz buzla) servis edin. Afiyet olsun!
cacık mı dediniz hemen yaptım