Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Pofuduk Poğaça
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Pofuduk Poğaça

[Resim: Pofuduk%20Po%C4%9Fa%C3%A7a.png]


Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 150 gram tereyağı
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 adet yumurta sarısı

Pofuduk Poğaça Tarifinin Püf Noktası
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Süt ve suyu ılık kullanmaya dikkat edin. Mayalandırma işlemini eğer soğuk havalarda gerçekleştiriyorsanız fırının içinde de fırın kapalı bir vaziyetteyken yapabilirsiniz.

Pofuduk Poğaça Tarifinin Pişirme Önerisi
İç malzemelerini patatesli, peynirli, kıymalı ya da dilediğiniz başka malzemelerle hazırladığınız harçlarla doldurarak da pişirebilirsiniz.

Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
  2. Erittikten sonra birkaç dakika soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisine ılık süt, yumurta, mayayı, suyun bir kısmı, ertilmiş tereyağı ve şekeri aktarın.
  4. Güzelce karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bu aşamada eğer ihtiyacınız varsa suyun geriye kalanını da ilave edin.  Tuzu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
  5. Elde ettiğiniz hamuru temiz bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile hava almayacak şekilde güzelce kapatın. 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın.
  6. Mayalanan poğaçaları dilediğiniz iç harcı koyarak lezzetlendirin ya da sade bir biçimde şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.
  7. Üzerini streç filme kapatın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar ikinci mayalandırma için bekletin.
  8. Ardından üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri de kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
  9. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
okul çocukları için uygun