Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Kakaolu Islak Kek
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Kakaolu Islak Kek

[Resim: islakkek.png]


Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Kek Kalıbını Yağlamak İçin:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kakaolu Islak Kek Tarifinin Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1-2 damla limon suyu ilavesiyle ekleyebilirsiniz.

Kakaolu Islak Kek Tarifinin Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1-2 damla limon suyu ilavesiyle ekleyebilirsiniz.

Kakaolu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
  • Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
  • Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
  • Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
  • Karışıma ekleyin.
  • Son bir kez daha güzelce çırpın.
  • Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
  • Sıvı yağı da ilave edin.
  • Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
  • Kaynayınca ocaktan alın.
  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
  • Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
nefis