23-04-24, 21:46
Tuzlu Kahvaltı Keki
Malzemeler:
Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 40 dk.
Un 1.5 Su Bardağı
Yumurta (Oda Sıcaklığında) 4 Adet
Mısır Unu 3 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 1/2 Çay Bardağı
Lor Peyniri 1/2 Su Bardağı
Süt 1.5 Su Bardağı
Kabartma Tozu 1 Paket
Yoğurt 1/2 Su Bardağı
Kaşar Peyniri 1 Çay Bardağı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Toz Kırmızı Biber 1/2 Çay Kaşığı
Zerdeçal 1/2 Çay Kaşığı
Taze Soğan 1/4 Demet
Taze Kekik (İsteğe Bağlı) 1 Dal
Maydanoz 1/2 Demet
Dereotu 1/2 Demet
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve yumurtalar iyice kabarıp krema kıvamı alıncaya kadar mikserle çırpın.
- Un, mısır unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba tel elekten geçirerek eleyin.
- Yeşillikleri ve taze soğanları ayıklayıp iyice yıkayın, kağıt havlu üzerine alıp kurulayın ve ince ince doğrayın.
- Kaşar peynirini rendeleyin. Lor peyniri çatalla ezin.
- Kuru ve elenmiş un karışımını çırpılmış yumurtalara azar azar ilave edip spatula ile alt üst ederek karıştırın.
- Bu arada fırınınızı 185 dereceye ayarlayın.
- Peynirleri ve kıyılmış yeşillikleri kek karışımına alıp karıştırın. Tuz, taze çekilmiş karabiber, toz kırmızı biber ve zerdeçal ile lezzetlendirin.
- Baton bir kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp un serpin ve ters çevirip fazla unu silkeleyin.
- Karışımı kek kalıbına eşit miktarda dökerek yayın. Önceden ısıtılmış fırında, kapağını açmadan 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin. Bir kürdanı kekin orta kısmına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. (Kürdanın kuru çıkması gerekiyor.)
- Fırından çıkardığınız keki kendi kalıbında en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra ters çevirip kalıptan çıkarın.
- Pişen tuzlu kahvaltı kekini, 15-20 dakika daha dinlendirdikten sonra dilimleyerek kokteyl domatesler eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!