23-04-24, 21:57
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 5 dk. ? Pişirme: 5 dk.
Arnavut Biberi (Kuru)
8
Adet
Süzme Yoğurt
2.5
Su Bardağı
Kırmızı Pul Biber (Acı)
1
Tatlı Kaşığı
Sarımsak (Ezilmiş)
2
Diş
Sıvı Yağ
1
Yemek Kaşığı
Tereyağı
3
Yemek Kaşığı
Tuz
1
Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Kurutulmuş arnavut biberleri iyice kızdırılmış yağda çevire çevire hafif kahverengi renk alıncaya kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
- Sarımsakları bir kesme tahtası üzerinde bıçağın sırtı ile ezip incecik doğrayın.
- Süzme yoğurda sarımsakları ekleyip 1-2 dakika çırpın.
- Kızarmış arnavut biberlerin yarısını eliniz ile ufalayarak çekirdeklerini alın ve yoğurt karışımına ekleyip karıştırın.
- Genişçe bir servis tabağına alıp kaşık yardımıyla karışımı düzeltin.
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritip pul biberi köpürünceye kadar kavurun.
- Mezenizin üzerine kalan kızarmış bütün arnavut biberlerini ekleyin ve kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağ ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Başlangıç için bu mezeyi kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz. Artan biberli yoğurt karışımını hafifçe sulandırıp poşe (suda pişirilmiş bütün yumurta) ekleyerek acılı bir çılbır olarak da değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!