Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Arnavut Biberi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.

[Resim: Arnavut%20Biberi.png]



Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 5 dk.      ? Pişirme: 5 dk.
Arnavut Biberi (Kuru)
8
Adet
Süzme Yoğurt
2.5
Su Bardağı
Kırmızı Pul Biber (Acı)
1
Tatlı Kaşığı
Sarımsak (Ezilmiş)
2
Diş
Sıvı Yağ
1
Yemek Kaşığı
Tereyağı
3
Yemek Kaşığı
Tuz
1
Çay Kaşığı
Yapılışı:
  1. Kurutulmuş arnavut biberleri iyice kızdırılmış yağda çevire çevire hafif kahverengi renk alıncaya kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
  2. Sarımsakları bir kesme tahtası üzerinde bıçağın sırtı ile ezip incecik doğrayın.
  3. Süzme yoğurda sarımsakları ekleyip 1-2 dakika çırpın.
  4. Kızarmış arnavut biberlerin yarısını eliniz ile ufalayarak çekirdeklerini alın ve yoğurt karışımına ekleyip karıştırın.
  5. Genişçe bir servis tabağına alıp kaşık yardımıyla karışımı düzeltin.
  6. Tereyağını bir sos tenceresinde eritip pul biberi köpürünceye kadar kavurun.
  7. Mezenizin üzerine kalan kızarmış bütün arnavut biberlerini ekleyin ve kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağ ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Başlangıç için bu mezeyi kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz. Artan biberli yoğurt karışımını hafifçe sulandırıp poşe (suda pişirilmiş bütün yumurta) ekleyerek acılı bir çılbır olarak da değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!