23-04-24, 22:03
Mıhlama
Malzemeler:
Mısır Unu (Kalın Çekilmiş)
4
Yemek Kaşığı
Trabzon Peyniri (Eriyen Her Hangi Bir Peynir)
300
Gram
Tereyağı (Tercihen Trabzon)
4
Yemek Kaşığı
Su
2
Su Bardağı
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 20 dk. ? Pişirme: 20 dk.
Mısır Unu (Kalın Çekilmiş)
4
Yemek Kaşığı
Trabzon Peyniri (Eriyen Her Hangi Bir Peynir)
300
Gram
Tereyağı (Tercihen Trabzon)
4
Yemek Kaşığı
Su
2
Su Bardağı
Yapılışı:
- Bakır, kulplu bir sahanda tereyağını eritip kısık ateşte yakmadan iyice ısıtın. Yağ köpük köpük olunca iri çekilmiş mısır ununu (mısır irmiği) yavaş yavaş ekleyin. Mısır unu pembeleşinceye kadar bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
- Kavrulan mısır ununa1 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Suyunu çekince 1 bardak su daha ilave ederek yedirin. Mısır unu suyunu çekip şişince tel tel ayırıp didiklediğiniz peynirleri ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
- Mıhlama renk alıp tereyağ üstüne çıktığında peynirler de erimiş ve sünüyor olacaktır. Havalandırarak kontrol edin. Mıhlamayı dondurmadan sıcak sıcak, hemen sofraya alıp taze mısır ekmeği (veya köy ekmeği) ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!