23-04-24, 22:08
Şehriye Pilavı
Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1tatlı kaşığıtereyağı
- 1tatlı kaşığısıvı yağ
- 1su bardağıarpa şehriye(150 g)
- 1,5su bardağısıcak su(300-350 ml))(tercihen tavuk, et veya sebze suyu)
- 1çay kaşığıtuz
Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını geniş bir kapaklı tava veya tencerede sıvı yağ ekleyerek eritin.
- İyice eriyip ısındıktan sonra şehriyeyi üzerine ekleyin.
- Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık-orta ateşte 3 dakika kadar kavurun.
- Ardından sıcak suyu üzerine ilave edin ve tuzunu serpin. 20-30 saniye karıştırın ki taneler birbirine yapışmasın.
- Su tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirin. 25 cm çapınca bir tava/tencerede 10-15 dakika içerisinde suyunu tamamen çekmiş olacaktır.
- Suyunu çekince kapağını açın. Tekrar karıştırın. Üzerine kağıt havlu veya kumaş bez örtüp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- 15-20 dakika sonra demlendiğinde maydanoz, kekik veya dilediğiniz taze yeşillik ve baharatları serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!