Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Domatesli Bulgur Pilavı
Normal Mod
#1
Domatesli Bulgur Pilavı

[Resim: Domatesli%20Bulgur%20Pilav%C4%B1.jpg]


Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 5 dk.      ? Pişirme: 30 dk.

Bulgur (İri Taneli Pilavlık)
2
Su Bardağı
Domates (Olgunlaşmış)
5
Adet
Kuru Soğan (İri)
2
Baş
Acı Biber Salçası
1
Yemek Kaşığı
Yeşil Sivri Biber (Tatlı)
2
Adet
Sıvı Yağ
1
Kahve Fincanı
Tereyağı
2
Yemek Kaşığı
Tuz
1
Çay Kaşığı
Sebze Çeşnisi
1
Silme Tatlı Kaşığı
Toz Şeker
1
Çay Kaşığı
Kuru Nane
1
Çay Kaşığı
Karabiber (Taze Çekilmiş)
1
Çay Kaşığı
Taze Nane
5
Yaprak
Et Suyu (Veya Sıcak Su)
3
Su Bardağı

Yapılışı:
  1. Domateslerin arka kısımlarına bıçakla çarpı çizip kabuğu karışmayacak şekilde avucunuzun içi ile bastırarak rendenin iri kısmından geçirin. Bir domatesi rendelemeden ayırın.
  2. Bulgurları sudan geçirip süzdürün. Soğan ve biberleri iri yemeklik doğrayın.
  3. Pilav tenceresine önce sıvı yağı veya zeytinyağını alıp ısıtın ve tereyağını ilave edin. Yağ köpürünce soğanları ve ezilmiş bir diş sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri de ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan soğana biberleri ve salçayı ilave edip bir iki tur çevirin. Süzülen bulguru tencereye ekleyerek bir kaç dakika beraber kavurun.
  5. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı kuru nane ile çeşni, tuz ve karabiber ilave edin. Ayırdığınız bir domatesin kabuklarını soyup iri küp küp doğrayarak pilavın üzerine gezdirin, karıştırmayın. 1 bardak bulgura 1,5 bardak oranında sıcak et suyu ilave ederek kapağını kapatın. Tuz ve baharatlarını kontrol edin.
  6. Tencereyi kısık ateşe alıp yaklaşık yarım saat hafif sulu kalacak şekilde çektirin. Ateşten alıp üzerini bir bez ve kapakla kapatarak demlenmeye alın.
  7. Demlenen pilavınızı açıp bir tur alt üst ederek havalandırın. Taze nane ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun  ⭐⭐⭐⭐⭐
 
Alıntı
  


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Şehriye Pilavı baranturkmen 0 106 23-04-24, 22:08
Son Mesaj: baranturkmen
  Tereyağlı Sade Pirinç Pilavı baranturkmen 0 107 23-04-24, 22:08
Son Mesaj: baranturkmen
  Domatesli Çektirme Makarna baranturkmen 0 107 23-04-24, 22:02
Son Mesaj: baranturkmen
  Etli Firik Pilavı baranturkmen 0 112 23-04-24, 21:43
Son Mesaj: baranturkmen
  Etli Kuskus Pilavı baranturkmen 0 108 23-04-24, 21:37
Son Mesaj: baranturkmen

Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi