14-04-24, 02:15
Elmalı Kurabiye
Malzemeler:
Hamuru İçin:
İç Harcı İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:
Malzemeler:
8 kişilik
? Hazırlık: 30 dk. ? Pişirme: 20 dk
Hamuru İçin:
- Un 3 Su Bardağı
- Toz Şeker 1 Su Bardağı
- Kabartma Tozu 1 Paket
- Vanilya 1 Paket
- Süt 1/4 Su Bardağı
- Yoğurt 1 Yemek Kaşığı
- Yumurta 1 Adet
- Margarin (Veya Tereyağı) 1 Paket
- Mısır Nişastası 2 Adet
İç Harcı İçin:
- Elma 2 Adet
- Esmer Şeker 3 Yemek Kaşığı
- Toz Tarçın 1 Çay Kaşığı
- Ceviz İçi 1/2 Su Bardağı
- Limon 1/2 Adet
Üzeri İçin:
- Pudra Şekeri 1/2 Su Bardağı
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derince bir kaba alıp özleşinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika yoğurun ve dinlenmeye alın.
- İç harcı için elmaları soyun ve rendeleyip tereyağında soteleyin. Karışıma esmer şekeri, irice doğranmış cevizleri, toz tarçını ekleyin ve harç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Dinlenen hamuru merdane ile yuvarlak açıp üçgen parçalara bölün.
- Elma harcı dinlenip soğuyunca üçgenlerin geniş kısmına birer yemek kaşığı koyup sararak rulo haline getirin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kadar pişirin. Pişen hamur hafif serleşmeli ancak üzerleri kızarmamalıdır. Bunun için pişerken üzerine yağlı kağıt serebilirsiniz.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika sıcağı çıkana kadar dinlendirin.
- Soğuyan kurabiyelerinizin üzerini örtecek kadar pudra şekeri (çay süzgeci kullanabilirsiniz) serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!