23-04-24, 22:06
Sahanda Yumurta
Malzemeler:
Malzemeler:
2 kişilik
? Hazırlık: 5 dk. ? Pişirme: 5 dk.
Yemek İçin:
Yumurta
2
Adet
Tereyağı (Eritilmemiş)
1
Yemek Kaşığı
Tuz
1
Çay Kaşığı
Üzeri İçin:
Karabiber ((Isteğe Bağlı))
1
Tutam
Kırmızı Biber ((Isteğe Bağlı))
1
Tutam
Yapılışı:
- Tereyağını ve 1 kaşık sıvı yağı tavaya koyun.
- Ocağın ateşini açıp tereyağını tam olarak eriyene kadar ısıtın.
- Yağ kızdığında yumurtaları, tavanın kenarına hafifçe vurarak kırın, sarıların dağılmamasına dikkat edin. Zorlanıyorsanız yumurtaları önce küçük bir kaseye düzgünce kırın ve tavaya aktarın.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip 1-2 kaşık su serpin ve hemen kapağını kapatıp en kısık ateşte yumurtanın beyazı pişip sarısı hafif sulu kalıncaya kadar, yaklaşık 2 dakika pişmeye bırakın.
- Servisten önce karabiberini, tuzunu ve diğer dilediğiniz baharatları ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐