23-04-24, 22:05
Kısır
Malzemeler:
İnce Bulgur
2
Su Bardağı
Taze Soğan
6
Dal
Kuru Soğan
1
Adet
Domates Salçası
1.5
Yemek Kaşığı
Acı Biber Salçası
1
Yemek Kaşığı
Zeytinyağı
2
Çay Bardağı
Nar Ekşisi
1/2
Çay Bardağı
Maydanoz
1/2
Demet
Göbek Marul
1
Adet
Kırmızı Pul Biber
1
Tatlı Kaşığı
Limon Suyu
2
Adet
Kimyon
1
Çay Kaşığı
Taze Nane
1/2
Demet
Sumak
1
Tatlı Kaşığı
Karabiber
1
Çay Kaşığı
Su (Sıcak)
1.5
Su Bardağı
Tuz
1
Tatlı Kaşığı
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 20 dk.
İnce Bulgur
2
Su Bardağı
Taze Soğan
6
Dal
Kuru Soğan
1
Adet
Domates Salçası
1.5
Yemek Kaşığı
Acı Biber Salçası
1
Yemek Kaşığı
Zeytinyağı
2
Çay Bardağı
Nar Ekşisi
1/2
Çay Bardağı
Maydanoz
1/2
Demet
Göbek Marul
1
Adet
Kırmızı Pul Biber
1
Tatlı Kaşığı
Limon Suyu
2
Adet
Kimyon
1
Çay Kaşığı
Taze Nane
1/2
Demet
Sumak
1
Tatlı Kaşığı
Karabiber
1
Çay Kaşığı
Su (Sıcak)
1.5
Su Bardağı
Tuz
1
Tatlı Kaşığı
Yapılışı:
- İnce bulguru derince bir kaba alıp sıcak suyu üzerine gezdirin. Kabın üzerini streç folyo ile sararak bulgurlar şişinceye kadar, yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Diğer tarafta kuru soğanı ve 1 diş sarımsağı minik küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı bıçağın sırtı ile ezin. Bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağını kızdırıp soğanları ve sarımsağı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulmuş soğan ve sarımsaklara salçaları ilave ederek 1-2 dakika çiğ kokusu gidene kadar kavurun. Karışıma 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek bir kaç dakika daha pişirip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Son aşamada ilave edilmek üzere yeşillikleri ve taze soğanı ince ince kıyın.
- Bulgur ve soğanlı salça karışımı iyice soğuduktan sonra, bir araya getirerek iyice karıştırın ve 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Soğuyan kısıra son olarak, baharatlarını, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edin.
- Servisten hemen önce kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırın.
- Göbek marulun taze kısımlarını çanaklar halinde servis tabağına dizin. Kısırı marul yapraklarının ortasına birer porsiyon olacak şekilde paylaştırın.
- Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip limon dilimleri ve minik biber turşusu eşliğinde soğuk servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Kısırınızı salamura asma yaprağına sararak da servis edip tüketebilirsiniz
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐