14-04-24, 00:26
Kıymalı Nohut
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 10 dk. ? Pişirme: 30 dk
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 10 dk. ? Pişirme: 30 dk
- Nohut 1.5 Su Bardağı
- Dana Kıyma (Orta Yağlı) 250 Gram
- Kuru Soğan 2 Adet
- Yeşil Sivri Biber 1 Adet
- Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
- Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
- Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
- Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı
- Toz Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
- Kimyon 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Yapılışı:
- Bir gece önceden ıslattığınız nohutları sudan geçirip süzün. Düdüklü ya da döküm bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını ısıtıp önce ince yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş bir diş sarımsağı kavurun.
- Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin ve ince ince doğrayın. Kavrulan soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan harca kıymayı ekleyip renk alıncaya ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun, salçaları ekleyin ve birkaç dakika sonra suyunu süzdüğünüz nohutu da tencereye ekleyip sotelemeye devam edin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave ettikten sonra üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
- Düdüklüyü ya da tencerenizi kapatıp düdüklüde 15 dakika, tencedeyse 45 dakika kısık ateşte pişirin.
- Pişen yemeğinizi kapağı kapalı en az 10-15 dakika dinlendirerek ılık ya da sıcak servis edin. Kıymalı nohut yemeğine sade pirinç pilavı çok yakıştığı gibi sebzeli bulgur pilavı ile de denemenizi tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun!
- Not: Bu yemeği önceden haşlanmış nohut ile kontrollü olarak daha kısa sürede pişirebilirsiniz.