Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Kuru Mayalı Ekmek
Normal Mod
#1
Kuru Mayalı Ekmek

[Resim: Kuru%20Mayal%C4%B1%20Ekmek.jpg]


Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 75 dk.      ? Pişirme: 60 dk
  • Kuru Maya 1 Paket
  • Şeker 1 Tatlı Kaşığı
  • Un 3.5 Su Bardağı
  • Tuz 1/2 Tatlı Kaşığı
  • Süt 1.5 Su Bardağı
  • Sıvı Yağ 1/2 Çay Bardağı

Yapılışı:
  1. Bir paket kuru mayayı bir çay bardağı kadar ılık süte karıştırıp eritin ve kenarda beklemeye alın.
  2. Kullanacağınız unu elekten geçirin. Ardından şeker ve tuzu ekleyin. Üzerine sıvı yağı da ilave edin.
  3. Mayalı süt karışımını unlu karışımınızın olduğu kabın ortasında bir havuz açarak dökün.
  4. Mayanız soğumadan hamuru dıştan içe doğru katlayarak yoğurun.
  5. Hamurunuzu önce kabın içinde birkaç dakika yoğurun, daha sonra un döktüğünüz tezgaha alıp orada devam edin.
  6. Hamurunuz tezgahtaki unu tamamen çektiğinde, tezgaha biraz da sıvı yağ döküp üzerinde hamuru birkaç dakika da bu şekilde yoğurun.
  7. Hamurunuz hazır olduğunda yağlı kağıt koyduğunuz kalıba hamuru alın. Üstünü, elinizi ıslatarak düzeltip hafif nemlendirin.
  8. Ekmeğin üzerini streçleyerek 1,5 saat bekletip mayalandırın. İsterseniz 50 derecede birkaç dakika ısıtıp sonra kapattığınız fırına koyarak daha hızlı mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Fırına koymayı tercih ederseniz sadece kısa süre ısıttığınız fırına, hamurunuzu streç folyo ile kapatıp üstünü de havlu ile kapatarak koyun ve her 20 dakikada bir kontrol edin.
  9. İlk 20 dakikanın sonunda eğer kabarma başladıysa havluyu ve streç filmi kaldırıp, açık şekilde fırın içinde bekletmeye devam edin. Bu şekilde 1 saat boyunca mayalanmasını sağlayın.
  10. 1 saat boyunca ılık ocakta bekleyen ve mayalanan hamuru 160 derecede 45 dakika, üzeri renk alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
 
Alıntı
#2
pandemide az yapmadık
 
Alıntı
  


Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi