14-04-24, 01:58
Lavaş
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 50 dk. ? Pişirme: 15 dk.
- Un 5.5 Su Bardağı
- Kuru Maya 1 Tatlı Kaşığı
- Yoğurt 1 Su Bardağı
- Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
- Tuz 1.5 Çay Kaşığı
- Zeytinyağı 1/2 Çay Bardağı
- Su 2 Su Bardağı
Yapılışı:
- Derince bir yoğurma kabına yoğurt, maya, şeker, zeytinyağı ve tuzu koyun. Ilık suyu ilave edin.
- Karışımınıza unu yavaş yavaş, elekten geçirerek ekleyin ve karıştırın. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıp yoğurun.
- Mayalanması için üzerini streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 30- 35 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru bir tur yoğurup fazla gazını alın.
- Hamurunuz mayalanınca avuç içiniz kadar parçalar koparıp bezeler yapın. Bezeleri hafifçe unlanmış tezgahta bir servis tabağı büyüklüğünde açın. Merdane ya da oklava kullanabilirsiniz.
- Hamurunuzun fazla ince olması gerekmiyor, börek ya da mantı hamurundan kalınca olmalıdır.
- Yapışmaz bir tava alıp hafifçe yağlayın, yağın fazlasını kağıt havlu ile silerek alın. Açılan yufkaları tavaya alıp kısık ateşte tek teker pişirmeye başlayın.
- Lavaş yufkalarının üstü göz göz olmaya başladığında alt üst edin ve kontrollü bir şekilde arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!