14-04-24, 02:46
Sultan Sarması
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Sultan Sarması Tarifinin Püf Noktası
Spatula kullanarak çevirmeniz daha dikkatli şekilde kıvrılmasını ve kırılmamasını sağlar.
Sultan Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi
Muhallebiyi pişirirken çok yüksek ateş kullanmamalısınız, aksi taktirde tencerenin dibi tutabilir.
Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)
Sultan Sarması Tarifinin Püf Noktası
Spatula kullanarak çevirmeniz daha dikkatli şekilde kıvrılmasını ve kırılmamasını sağlar.
Sultan Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi
Muhallebiyi pişirirken çok yüksek ateş kullanmamalısınız, aksi taktirde tencerenin dibi tutabilir.
Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın.
- Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin.
- Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
- Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı serpiştirerek servis edin.