Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Tavada Kolay Lahmacun
Normal Mod
#1
Tavada Kolay Lahmacun

[Resim: Tavada%20Kolay%20Lahmacun.jpeg]


Malzemeler:
3 kişilik
? Hazırlık: 30 dk.      ? Pişirme: 50 dk.
Hamur İçin:
  • Un 1 Su Bardağı
  • Su 1 Su Bardağı
  • Süt 1 Su Bardağı
  • Sıvı Yağ 3 Yemek Kaşığı
  • Tuz 1 Tatlı Kaşığı
  • Kabartma Tozu (Bir Paket) 10 Gram
  • İç Harç İçin:
  • Dana Kıyma 300 Gram
  • Kuru Soğan 2 Adet
  • Yeşil Biber 3 Adet
  • Domates 1 Adet
  • Maydanoz 1/2 Demet
  • Salça 1 Yemek Kaşığı
  • Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı

Yapılışı:
  1. Hamur için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp tel elekten geçirin. Su, sıvı yağ ve ılıştırılmış sütü ekleyin.
  2. Karışımı iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığı alıncaya kadar gerekirse un ilave edin.
  3. İyice homojen hale gelen hamurunuzu küçük parçalar haline getirin. Tercihen 8 bezeye bölebilirsiniz.
  4. Hamur parçalarınızın üzerini streç folyo ile kapatın ve 20-30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada çiğ iç harcı hazırlayın.
  5. Dana kıyma, ince kıyılmış maydanoz, çok ince doğranmış veya rendelenmiş soğan, ince doğranmış yeşil biber, salça, sıvı yağ, tuz ve zevkinize göre nar ekşisi veya sarımsak da ekleyerek iç harcı hazırlayın ve iyice karıştırın.
  6. Dinlenen hamur bezelerini tek tek önce elinizle sonra da merdane yardımıyla tavanınızın tabanının boyutunda açın.
  7. Tek tek açtığınız hamurların üzerine bir iki kaşık iç harçtan koyup parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak hamurun bütün yüzeyine yayın.
  8. Yapışmaz özellikte bir tavayı yağlayıp ısıtın ve lahmacunlarınızı tek tek tavada pişirmeye başlayın.
  9. Tavada lahmacunlarınızı pişirirken kapağı kapalı şekilde 5-6 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişen lahmacunlarınızı dilediğiniz yeşillikler ve limon eşliğinde sıcak servis edin. Afiyet olsun!
 
Alıntı
  


Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi