23-04-24, 22:07
Kestaneli İç Pilav
Malzemeler:
Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 20 dk. ? Pişirme: 45 dk.
Baldo Pirinç
2
Su Bardağı
Tavuk Suyu
3
Su Bardağı
Kuru Soğan (Orta Boy)
2
Adet
Dolmalık Fıstık (Çam)
1
Paket
Kuş Üzümü
1
Paket
Tereyağı
125
Gram
Sarımsak (Rendelenmiş)
1
Adet
Zeytinyağı
2
Yemek Kaşığı
Toz Tarçın
1
Çay Kaşığı
Yenibahar
1
Çay Kaşığı
Karabiber
1
Çay Kaşığı
Toz Şeker
1
Çay Kaşığı
Tuz
1
Tatlı Kaşığı
Yapılışı:
- Pirinçleri sudan geçirip tuzlu ılık suda beklemeye alın. Bu arada soğanı ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Soğan ve sarımsağı tencerede ısıttığınız tereyağ ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kuş üzümlerini yıkayıp saplarını ayıklayın. Sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip yıkayın ve süzün.
- Kestaneleri yıkayıp üzerlerini keskin bir bıçakla çizin. Ilık suda 1/2 saat kadar bekletin. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan kestaneleri soyun ve 2'ye veya 3'e bölün. Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağ eritip kuş üzümlerini ve kestaneleri 4-5 dakika soteleyip kenara alın.
- Kavrulan soğan ve sarımsaklara süzdürdüğünüz pirinci ilave edip alt üst ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar orta ateşte kavurun ve tavuk suyunu ekleyin, kısık ateşe alın ve kapağını kapatın. 10-15 dakika sonra suyunu çekecektir. Cam kapaklı bir tencerede kapağı açmadan kontrollü pişirip hafif hafif cızırdamaya başlayınca ateşten alın.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve baharatları demlenmeye bıraktığınız pilava ekleyerek alt üst edin, kağıt havlu veya temiz bir bezle kapatın ve ılınıncaya kadar dinlendirin.
- Bu muhteşem pilavı hindi veya tavuk tandırla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐