Kaşarlı Anne Köftesi - aylin - 13-04-24
Kaşarlı Anne Köftesi
7 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 5 dk
Malzemeler:
- Kuzu Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) 250 Gram
- Dana Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) 250 Gram
- Kuru Soğan (Orta Boy) 2 Adet
- Bayat Ekmek (( Veya Galeta Unu)) 4 Dilim
- Süt 1 Çay Bardağı
- Kaşar Peyniri (Taze Küp Doğranmış) 200 Gram
- Yumurta 1 Adet
- Maydanoz (İnce Doğranmış) 1 Demet
- Karabiber (Taze Çekilmiş) 1 Çay Kaşığı
- Kimyon 1 Silme Tatlı Kaşığı
- Toz Kırmızı Biber 1 Çay Kaşığı
- İnce Tuz 2 Silme Tatlı Kaşığı
- Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı
Yapılışı:
- Derince bir kaba kabuklarını ayıkladığınız bayat ekmekleri alıp süt ile ıslatın. Avucunuzin içinde fazla sütü sıkarak ayırın ve ekmekleri ufalayın.
- Kuru soğanları soyup rendeleyin ve sıkarak acı suyunu ayırıp atın ve soğanları harca ekleyin.
- Kıymaları, ince doğranmış maydanozu, bir yumurtayı, tuzunu, baharatları, soğan ve ekmek içini birleştirip 10-15 dakika tüm malzeme özleşinceye kadar yoğurun.
- İrice ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp ortasını parmağınızla açın ve küp küp doğranmış kaşar parçalarını köftenin içine yerleştirerek yeniden yuvarlayıp oval köfte şekli verin.
- İyice ısıttığınız izli döküm tavanızı (normal tava kullanılabilir) bir kaşık sıvı yağ ile yağlayıp fazlasını kağıt peçete ile alın.
- Köfteleri tavaya alıp ilk aşamada kaşık ile hafifçe bastırarak arkalı önlü 3-4 dakika pişirip tavadan alın.
- Servis aşamasında köfteleri yeniden tavaya alarak ısıtın. Sıcak servis edeceğiniz anne köftelerini patates kızartması, patates püresi, ızgara tavada pişireceğiniz köz domates ve biber eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
- Not: Kızartma yapacaksanız düz bir tavada köftelerin yarısına gelecek kadar sıvıyağı kızdırıp köftelerinizi arkalı önlü kızartabilirsiniz.
- Yarım demet maydanozun yapraklarını ayırıp yıkayın ve ince ince doğrayın
|