Akçaabat Köftesi - aylin - 14-04-24
Akçaabat Köftesi
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 15 dk
Köfte İçin:- Dana Kıyma (Orta Yağlı) 500 Gram
- Kuzu Boşluk Eti (Yağlı (İç Yağı)) 100 Gram
- Sarımsak (Ezilmiş) 4 Diş
- Ekmek Kırıntısı (Tercihen Trabzon Ekmeği Kırıntısı) 1 Su Bardağı
- Tuz 1 Tatlı Kaşığı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
Servis İçin:- Domates 2 Adet
- Yeşil Sivri Biber 2 Adet
- Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Yapılışı:
- Dana ve kuzu etini (veya iç yağını) kasabınızda birlikte 2 kez çektirin.
- Kıyma ile ezilmiş sarımsak, bayat ekmek içi ve baharatları derince bir kapta 15 dakika kadar yoğurun. Köfte liflenmeye başladığında kıvama gelmiş demektir. Hazırladığınız köfte harcını streçleyip dolapta en az 1/2 saat dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcından irice yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 1 cm kadar kalınlıkta yuvarlak şekiller verin.
- İzli döküm ızgara tavayı iyice ısıttıktan sonra köftelerinizi tavaya alın. Çok kurutmadan alt üst ederek renk alıncaya kadar pişirin.
- Domatesleri ortadan 2'ye bölün. Bütün yeşil sivri biberleri ve domatesleri ızgara tavada közleninceye kadar çevirerek pişirin.
- 2 yemek kaşığı tereyağını bir soslukta kızdırın, pul biber ekleyin ve servis anında köftelerin üzerine gezdirin. Köftelerinizi, ısıtılmış tırnak pidelerin üzerinde köz domates ve biberlerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
RE: Akçaabat Köftesi - hulya - 03-05-24
Akçaabat Köftesi +10
|