Boşnak Mantısı - aylin - 14-04-24
Boşnak Mantısı
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı hamuru için:- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı iç harcı için:- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yufka katlarını yağlamak için:- 200 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Boşnak Mantısı Tarifinin Püf Noktası
Mantıları, çok küçük boyutlarda hazırlamamaya özen gösterin, fırın tepsisine boşluk bırakmayacak şekilde dizin.
Boşnak Mantısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Kızaran mantıları fırından çıkardıktan sonra üzerine çırpılmış yoğurdu döküp 10-15 dakika daha pişirdikten sonra da farklı bir şekilde servis edebilirsiniz.
Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; su ve tuz karışımına azar azar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Üzerini örterek biraz dinlendirin.
- İç harcı için bütün malzemeleri özleşene kadar karıştırın.
- Yağları bir sos tavasına alım ve erimeye bırakın.
- Üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın.
- Hamuru sekiz eş parçaya bölerek üstlerine temiz bir örtü örtün.
- İçlerinden bir bezeyi alarak bir karış olacak şekilde açın. Bir tabağa koyarak her yerine tereyağı sürün.
- Aynı işlemi diğer bezeler içinde yaparak üst üste dizin.
- İçlerinden bir bezeyi tezgaha alın,kenarlarından çekiştirerek inceltin. İncecik olacak şekilde çekiştirin. Bu aşamada yırtılabilir hiç sorun değil.
- İç harcınızdam belli bir miktar alarak şerit şeklinde dizin. Sıkıca sararak rulo yapın.
- Rulonuzdan dörder cm lik küçük parçalara bölün. Acıkta kalan kenarları altta birleştirerek yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın kabınıza yan yana olacak şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30 dakika civarı kontrollü bir şekilde pişirin.
- Fırından alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağ ile servis yapın. Afiyetler olsun.
|