Nostalji Defteri Forum Sitesi
Kabak dolması - Yazdırılabilir Sürüm

+- Nostalji Defteri Forum Sitesi (https://forum.nostaljidefteri.fun)
+-- Forum: TARİFLER (https://forum.nostaljidefteri.fun/forum-tarifler)
+--- Forum: YEMEKLER (https://forum.nostaljidefteri.fun/forum-yemekler)
+--- Konu: Kabak dolması (/konu-kabak-dolmasi.html)



Kabak dolması - aylin - 14-04-24

Kabak dolması

[Resim: Kabak%20dolmas%C4%B1.png]


Kabak dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 kilogram kabak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 500 gram dana kıyma (orta yağlı)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Salçalı Naneli Su İçin:
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)


Kabak dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini  veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.
  • Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.
  • Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.
  • Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
  • Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
  • Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!