Nostalji Defteri Forum Sitesi
Zeytinyağlı Enginar - Yazdırılabilir Sürüm

+- Nostalji Defteri Forum Sitesi (https://forum.nostaljidefteri.fun)
+-- Forum: TARİFLER (https://forum.nostaljidefteri.fun/forum-tarifler)
+--- Forum: YEMEKLER (https://forum.nostaljidefteri.fun/forum-yemekler)
+--- Konu: Zeytinyağlı Enginar (/konu-zeytinyagli-enginar.html)



Zeytinyağlı Enginar - aylin - 14-04-24

Zeytinyağlı Enginar

[Resim: Zeytinya%C4%9Fl%C4%B1%20Enginar.png]


 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:
  • 1/4 demet dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Püf Noktası
Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Pişirme Önerisi
Kuru soğan yerine bol miktarda incecik doğradığınız taze soğan, dereotu ve bezelye karışımıyla da zeytinyağlı enginar yemeğini çiğden hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
  • 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
  • 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
  • Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
  • Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
  • Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
  • Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.