Yeşil Bahar Cacığı - aylin - 14-04-24
Yeşil Bahar Cacığı
Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 15 dk
Cacık İçin:- Salatalık (Körpe Badem) 4 Adet
- Süzme Yoğurt 1 Su Bardağı
- Yoğurt 1 Su Bardağı
- Taze Fesleğen 1/2 Demet
- Taze Nane 1/2 Demet
- İnce Tuz 1 Tatlı Kaşığı
- Taze Sarımsak (İrice) 3 Diş
Sunum İçin:- Taze Fesleğen 6 Yaprak
- Zeytinyağı (Sızma) 1 Yemek Kaşığı
- Taze Nane 6 Yaprak
Yapılışı:
- Salatalıkları yıkayıp alacalı soyun ve rendenin iri tarafından geçirin. Bir çay kaşığı kadar tuz ekip bir kenara alın.
- Yarım demet taze nane ve yarım demet taze fesleğeni yıkayıp süzdürün, bir kağıt havlu ile kurulayın.
- Sarımsakları ezip yoğurt karışımına ilave ederek iyice çırpın. Yeşillikleri sarımsaklı yoğurt karışımına ekleyerek rondodan geçirin. Son olarak rende salatalıkları yoğurda katıp karıştırın. Dilediğiniz ölçüde sulandırın (boza kıvamında).
- Servis aşamasında üzerine zeytinyağı gezdirip taze nane ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek soğuk (dilerseniz buzla) servis edin. Afiyet olsun!
RE: Yeşil Bahar Cacığı - funda - 14-04-24
cacık mı dediniz hemen yaptım
|