Tortilla Ekmeği - aylin - 14-04-24
Tortilla Ekmeği
Malzemeler:
8 kişilik
? Hazırlık: 20 dk. ? Pişirme: 6 dk
- Un 1 Su Bardağı
- Mısır Unu (Un) 1 Su Bardağı
- Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
- Kabartma Tozu 1 Paket
- Su (Ilık) 1 Su Bardağı
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına kuru malzemeleri tel elekten geçirerek aktarın ve iyice harmanlayın.
- Unun ortasına bir havuz açıp zeytinyağını ve suyu ilave edin. Unları kenardan ortaya alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin.
- Hafif un serptiğiniz tezgahta beş dakika kadar yoğurup iyice özleştirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın.
- Üzerlerini streçleyip 15-20 dakika dinlendirin. Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Hazirladığınız minik yufkaları yağsız bir tavada çok kurutmadan altlı üstlü pişirin ve temiz bir mutfak bezi üzerine çıkarın. Kurumaması için tortillaları bu beze sararak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
- Tortilla ekmeği ile sunulan tavuk fahita ( fajita) tarifimizi denemenizi öneririz
RE: Tortilla Ekmeği - funda - 14-04-24
denemek gerekli
|