Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ev Yapımı Lazanya
Çizgisel Mod
#1
Ev Yapımı Lazanya

[Resim: Ev%20Yap%C4%B1m%C4%B1%20Lazanya.jpeg]


Malzemeler:
5 kişilik
? Hazırlık: 20 dk.      ? Pişirme: 15 dk


Hamur İçin:
  • Un 3 Su Bardağı
  • Yumurta Sarısı 3 Adet
  • Tuz 1 Çay Kaşığı
  • Su (Soğuk) 1 Adet

İç Harcı İçin:
  • Dana Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) 250 Gram
  • Domates (Olgun Orta Boy) 1 Yemek Kaşığı
  • Yeşil Sivri Biber 2 Adet
  • Kuru Soğan (Orta Boy) 1 Adet
  • Tereyağı 1 Yemek Kaşığı

Beşamel İçin:
  • Un 1 Yemek Kaşığı
  • Süt 1 Çay Bardağı
  • Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
  • Parmesan (Rendelenmiş) 1 Çay Bardağı

Üzeri İçin:
  • Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 Su Bardağı

Yapılışı:
  1. Derince bir kaba unu alıp ortasını havuz şeklinde açın ve yumurta sarıları ile tuzunu ilave edin. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve sert bir hamur elde edin.
  2. Hamuru beze haline getirip streçleyin ve dolapta 15-20 dakika dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın.
  3. İç harcı (bolonez) için soğanı ve sarımsağı çok ince yemeklik doğrayın. Bir tavaya tereyağını alıp eritin ve soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavurun.
  4. Biber ve soyulmuş domatesi ince ince doğrayın ve kavrulan soğana ilave edip bir kaç kez çevirin. Kıymayı da ekleyip rengi değişinceye kadar eze eze kavurun. (yarım çay bardağı sıcak su ilave edip kavurursanız kıymanız topak topak olmaz)
  5. Biber ve soyulmuş domatesi de ince ince doğrayın ve kavrulan soğana ilave edip bir kaç kez çevirin ve kıymayı da ilave edip kıymanın rengi değişinceye kadar eze eze kavurun. Bu aşamada yarım çay bardağı su ilave edip kavurursanız kıymanız topak topak olmayacaktır.
  6. Harcı ateşten alıp ılınıncaya kadar dinlenmeye bırakın. Artık lazanya hamurunun hazırlanmasına geçebilirsiniz.
  7. Bezenizi dört eşit parçaya bölüp orta incelikte ve fırın kabınızın şekline göre açın.
  8. Derin bir tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Diğer yanda derince ve yayvan bir kapta buzlu su hazırlayın.
  9. Açılan hamurlarınızı teker teker 15-20 saniye kadar kaynar suya daldırıp çıkarın ve buzlu suya alın. Sonrasında bir kağıt havlu üzerinde suyunu alın. Fırın kabının altını tereyağ veya sıvı yağ ile yağlayın.
  10. Beşamel sos için bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyip sos kıvamına getirin. Tuzunu dilerseniz beyaz karabiberi ve muskat rendesini ekleyerek lezzetlendirin.
  11. Cam fırın kabını yağlayın veya pişirme kağıdı serin. 1 kat hamur serip üzerini örtecek kadar kıymalı harç koyun. Kıymaların üzerini kapatacak kadar beşamel sos serin. Dört katı böylece tamamlayın. Son olarak kalan beşameli en üstüne yayın.
  12. Önceden 180 derece ısıtılmış fırınınızın orta bölümüne alıp 15 dakika kadar fırınladıktan sonra çıkarın ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip yeniden fırına verin ve kaşar eriyip pembeleşinceye kadar 5 dakika daha fırınlayın.
  13. Çıkardığınız lazanyayı karelere bölüp dilerseniz chery domates ve maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
 
Alıntı
  


Bu Konudaki Mesajlar
Ev Yapımı Lazanya - tarafından aylin - 14-04-24, 02:05
RE: Ev Yapımı Lazanya - tarafından funda - 14-04-24, 17:29

Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi