Nostalji Defteri Forum Sitesi

Tam Versiyon: Fırın Poşetinde Tavuk Baget
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Fırın Poşetinde Tavuk Baget

[Resim: F%C4%B1r%C4%B1n%20Po%C5%9Fetinde%20Tavuk%20Baget.jpg]


Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk.      ? Pişirme: 30 dk


Tavuk İçin:
  • Tavuk But (Baget) 6 Adet
  • Havuç (Küçük) 4 Adet
  • Patates (Bebek) 5 Adet
  • Arpacık Soğan (Veya Soğan) 10 Adet

Sosu İçin:
  • Yoğurt 3 Yemek Kaşığı
  • Un 1 Yemek Kaşığı
  • Salça 1.5 Yemek Kaşığı
  • Zeytinyağı 1/2 Çay Bardağı
  • Karabiber 1 Çay Kaşığı
  • Kimyon 1 Çay Kaşığı
  • Biberiye 1 Çay Kaşığı
  • Kekik 1 Çay Kaşığı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı


Yapılışı:
  1. Tavuk bagetleri yıkayıp fazla suyunu alın. Minik patates ve havuçları da yıkayıp süzdürün, dilerseniz soyabilirsiniz.
  2. Derince bir kasede zeytinyağı, yoğurt, salça ve baharatları iyice çırparak sosunu hazırlayın. Bagetleri bu sosa yatırın, her yerine bulaşsın. Vaktiniz varsa 1 gece önceden, minumum 1 saat soslayıp bekletin.
  3. Bir fırın poşetinin içine bir kaşık un koyup sallayarak her yerine bulaşmasını sağlayın.
  4. Tüm malzemeyi pişirme poşetine aktarıp özel teli ile poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Üst tarafına kürdanla 2-3 delik açıp poşeti fırın tepsisine yatay olarak yerleştirin.
  5. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip torbada biriken suyu tavukların üzerine gezdirerek sıcak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydonoz ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
  6. Not: Sosu için hazır fırın çeşnisi de kullanabilirsiniz. Çeşni kullanacaksanız yoğurt ve salça kullanmayın.
bu çok iyyimiş