14-04-24, 00:03
Fırın Poşetinde Tavuk Baget
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 30 dk
Tavuk İçin:
Sosu İçin:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 30 dk
Tavuk İçin:
- Tavuk But (Baget) 6 Adet
- Havuç (Küçük) 4 Adet
- Patates (Bebek) 5 Adet
- Arpacık Soğan (Veya Soğan) 10 Adet
Sosu İçin:
- Yoğurt 3 Yemek Kaşığı
- Un 1 Yemek Kaşığı
- Salça 1.5 Yemek Kaşığı
- Zeytinyağı 1/2 Çay Bardağı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
- Kimyon 1 Çay Kaşığı
- Biberiye 1 Çay Kaşığı
- Kekik 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Tavuk bagetleri yıkayıp fazla suyunu alın. Minik patates ve havuçları da yıkayıp süzdürün, dilerseniz soyabilirsiniz.
- Derince bir kasede zeytinyağı, yoğurt, salça ve baharatları iyice çırparak sosunu hazırlayın. Bagetleri bu sosa yatırın, her yerine bulaşsın. Vaktiniz varsa 1 gece önceden, minumum 1 saat soslayıp bekletin.
- Bir fırın poşetinin içine bir kaşık un koyup sallayarak her yerine bulaşmasını sağlayın.
- Tüm malzemeyi pişirme poşetine aktarıp özel teli ile poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Üst tarafına kürdanla 2-3 delik açıp poşeti fırın tepsisine yatay olarak yerleştirin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip torbada biriken suyu tavukların üzerine gezdirerek sıcak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydonoz ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Not: Sosu için hazır fırın çeşnisi de kullanabilirsiniz. Çeşni kullanacaksanız yoğurt ve salça kullanmayın.