Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Arnavut Biberi
Normal Mod
#1
Arnavut Biberi

[Resim: Arnavut%20Biberi.png]


Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 5 dk.      ? Pişirme: 5 dk
  • Arnavut Biberi (Kuru) 8 Adet
  • Süzme Yoğurt 2.5 Su Bardağı
  • Kırmızı Pul Biber (Acı) 1 Tatlı Kaşığı
  • Sarımsak (Ezilmiş) 2 Diş
  • Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı
  • Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı

Yapılışı:
  1. Kurutulmuş arnavut biberleri iyice kızdırılmış yağda çevire çevire hafif kahverengi renk alıncaya kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
  2. Sarımsakları bir kesme tahtası üzerinde bıçağın sırtı ile ezip incecik doğrayın.
  3. Süzme yoğurda sarımsakları ekleyip 1-2 dakika çırpın.
  4. Kızarmış arnavut biberlerin yarısını eliniz ile ufalayarak çekirdeklerini alın ve yoğurt karışımına ekleyip karıştırın.
  5. Genişçe bir servis tabağına alıp kaşık yardımıyla karışımı düzeltin.
  6. Tereyağını bir sos tenceresinde eritip pul biberi köpürünceye kadar kavurun.
  7. Mezenizin üzerine kalan kızarmış bütün arnavut biberlerini ekleyin ve kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağ ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Başlangıç için bu mezeyi kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz. Artan biberli yoğurt karışımını hafifçe sulandırıp poşe (suda pişirilmiş bütün yumurta) ekleyerek acılı bir çılbır olarak da değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!a
 
Alıntı
#2
resimdeki görüntüsü bile yetti, bu nasıl bir şey bu ne lezzet
 
Alıntı
  


Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 2 Ziyaretçi