13-04-24, 23:54
Beyti Sarma
Malzemeler:
Domates Sosu İçin:
Servis İçin:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 20 dk. ? Pişirme: 20 dk
Köftesi İçin:- Dana Kıyma 400 Gram
- Yumurta 1 Adet
- Ekmek (Kırıntı Ya Da 5 Yemek Kaşığı Galeta Unu) 1/3 Adet
- Maydanoz 1/4 Demet
- Sarımsak (İnce Kıyılmış) 2 Diş
- Kimyon 1 Çay Kaşığı
- Karabiber (Rendelenmiş) 1 Çay Kaşığı
- Toz Kırmızı Biber 1 Çay Kaşığı
- Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
- Tuz 1 Tatlı Kaşığı
- Sarmak İçin:
- Yufka 4 Adet
Domates Sosu İçin:
- Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
- Domates (Rendelenmiş) 2 Adet
- Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Servis İçin:
- Yoğurt 1 Kase
- Maydanoz (İnce Kıyılmış) 1 Adet
Yapılışı:
- Kebabın köftesini hazırlamak için mutfak rondosunda soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi çekerek harç yapın.
- Yoğurma kabına kıymayı alıp bu harcı da kıymaya ekleyin. Bütün malzemeler birbiri ile bütünleşene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız köftenin üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
- Domates sos için tereyağını eritin. Rende domates ve domates salçasını hafifçe kavurup 1 çay bardağı su ekleyerek inceltin. Tuz ve karabiber ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Dinlenen köfte harcından bir kebablık kadar alıp elinizle kebap şeklinde uzun köfteler yapın. Fazla inceltmeyin.
- Yufkaları sererek köftelerin boyuna uygun dikdörtgen parçalara ayırın. İçlerine salça sos sürün. Köfteleri yerleştirip yufka ile sarın.
- Sarılan köfteleri dört parmak kalınlığında verevine keserek dilimleyin. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip beytileri yerleştirin.
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Tepsiyi orta rafa yerleştirip ara ara kontrol ederek 1/2 saat kadar pişirin.
- Yuvarlak bir servis tabağına ortası boş kalacak şekilde köfteleri yerleştirin. Üzerlerine kalan salçalı sosu sürün.
- Tabağın ortasına yoğurt koyup ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!