Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Cevizli Havuç Tarator
Normal Mod
#1
Cevizli Havuç Tarator

[Resim: Cevizli%20Havu%C3%A7%20Tarator.png]


Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk.      ? Pişirme: 5 dk

  • Havuç 4 Adet
  • Süzme Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
  • Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
  • Mayonez 1 Yemek Kaşığı
  • Sarımsak (Ezilmiş) 4 Diş
  • Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
  • Ceviz İçi (İri Çekilmiş) 1 Su Bardağı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı

Yapılışı:
  1. Havuçları keskin bir bıçak veya soyucu yardımı ile soyup güzelce yıkayın.
  2. Sarımsakları soyup bıçağının sırtı ile ezerek ince ince kıyın.
  3. Bir mutfak rendesinin iri dişli kısmında havuçları rendeleyin.
  4. Önce sarımsakları zeytinyağını ısıttığınız tavaya alarak bir tur soteleyin. Rendelenmiş havuçları ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyelin.
  5. Sotelenen havuçlar soğuyunca, süzme yoğurdu, mayonezi ve normal yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurdunuz çok sulu değilse sadece yoğurt ile de hazırlayabilirsiniz.
  6. Karışıma ince doğranmış cevizlerin yarısını ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
  7. Taratoru taze maydanoz yaprakları ve kalan yarım ceviz içleri ile süsleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Tadını seviyorsanız mezenizi taze kişniş veya nane yaprakları ile de servis edebilirsiniz.
 
Alıntı
#2
mükemmel lezzetler
 
Alıntı
  


Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi