14-04-24, 01:38
Cevizli Havuç Tarator
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 5 dk
- Havuç 4 Adet
- Süzme Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
- Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
- Mayonez 1 Yemek Kaşığı
- Sarımsak (Ezilmiş) 4 Diş
- Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
- Ceviz İçi (İri Çekilmiş) 1 Su Bardağı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Havuçları keskin bir bıçak veya soyucu yardımı ile soyup güzelce yıkayın.
- Sarımsakları soyup bıçağının sırtı ile ezerek ince ince kıyın.
- Bir mutfak rendesinin iri dişli kısmında havuçları rendeleyin.
- Önce sarımsakları zeytinyağını ısıttığınız tavaya alarak bir tur soteleyin. Rendelenmiş havuçları ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyelin.
- Sotelenen havuçlar soğuyunca, süzme yoğurdu, mayonezi ve normal yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurdunuz çok sulu değilse sadece yoğurt ile de hazırlayabilirsiniz.
- Karışıma ince doğranmış cevizlerin yarısını ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
- Taratoru taze maydanoz yaprakları ve kalan yarım ceviz içleri ile süsleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Tadını seviyorsanız mezenizi taze kişniş veya nane yaprakları ile de servis edebilirsiniz.