23-04-24, 22:07
Çılbır
Malzemeler:
Yumurta
4
Adet
Su (Kaynatılmış)
5
Su Bardağı
Üzüm Sirkesi
2
Yemek Kaşığı
İnce Tuz
1
Silme Tatlı Kaşığı
Sos İçin:
Sarımsaklı Yoğurt
2
Su Bardağı
Tereyağı
2
Yemek Kaşığı
Kırmızı Pul Biber
1
Tatlı Kaşığı
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 5 dk. ? Pişirme: 5 dk.
Çılbır İçin:Yumurta
4
Adet
Su (Kaynatılmış)
5
Su Bardağı
Üzüm Sirkesi
2
Yemek Kaşığı
İnce Tuz
1
Silme Tatlı Kaşığı
Sos İçin:
Sarımsaklı Yoğurt
2
Su Bardağı
Tereyağı
2
Yemek Kaşığı
Kırmızı Pul Biber
1
Tatlı Kaşığı
Yapılışı:
- Derince ufak bir tencereye bolca su ekleyin.
- Tuz ve sirke eklediğiniz su fokurdayınca bir kevgir kepçe ile kaynayan suyu karıştırıp bir anafor yaratın.
- Yumurtaları küçük bir kaseye kırıp tek tek kaynayan suya bırakın. Kenardan suyu karıştırın ve yumurta akı beyazlaşıp top halini alıncaya kadar pişirin. Yumurta beyazı pişmeli ancak sarıları sulu kalmalıdır.
- Yumurta sarısı pişmeden haşlanmış yumurtaları kevgir yardımı ile sudan çıkarıp servis tabağına alın.
- Üzerlerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu paylaştırın.
- Bir soslukta tereyağını kızdırıp kırmızı pul biber köpürünceye kadar kavurun ve çılbırların üzerini bu yağ ile süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Çılbırların üzerlerini tereyağ sos ile birlikte ince kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐