23-04-24, 21:34
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 10 dk. ? Pişirme: 120 dk.
Buğday 3 Su Bardağı
Kuşbaşı Dana Eti 300 Gram
Tuz 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kuru Nane 1 Çay Kaşığı
Kuşbaşı Dana Eti 300 Gram
Tuz 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kuru Nane 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Buğdayları yıkayın ve bir gece önceden ılık tuzlu suyla ıslatın.
- Etleri yıkayıp düdüklüye alın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip 40-45 dakika pişirin.
- Akşamdan ıslattığınız buğdayları süzüp üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave ederek ayrı bir yerde haşlamaya bırakın.
- Pişen etlerin yarısını serviste keşkeğin üzerine koymak için ayırın. Buğdayları ete ilave ederek birlikte pişirmeye devam edin. Kontrol ederek tuz ekleyebilirsiniz.
- Buğday taneleri patlamaya başladığında zaten etler de dağılmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra bir tahta kaşıkla (orijinalinde tokmakla dövülüyor) döve döve ezererek pişirin. Suyu azalırsa azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Buğdaylar nişastasını iyice salıp sakızlaştığında artık kıvam almış demektir. Bu aşamada sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için tereyağını eritin. Salçayı yağda hafifçe kavurup nane ve pul biber ekleyin. 1/2 çay bardağı sıcak su ekleyerek sos kıvamına gelince ateşi kapatın.
- Ayırdığınız etleri yeniden bir tavada az tereyağı ile çevirin. Servis tabağına bir silme kepçe keşkek alıp bir parça et koyun. Üzerine tereyağlı salçalı sosu gezdirip sıcakken servis edin. Afiyet olsun!
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐