13-04-24, 23:47
Hasanpaşa Köftesi
Malzemeler:
Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 30 dk. ? Pişirme: 45 dk
Köfte Harcı İçin:
Kıyma (Orta Yağlı) 500 Gram
Yumurta 1 Adet
Maydanoz 1 Tutam
Kuru Soğan (Rendelenmiş) 1 Adet
Bayat Ekmek 1 Su Bardağı
Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Patates Püresi İçin:
Patates (Haşlanmış) 4 Adet
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Süt 1 Çay Bardağı
Tuz 1/2 Çay Kaşığı
Muskat Cevizi Rendesi 1 Adet
Domates Sosu İçin:
Domates Salçası 2 Yemek Kaşığı
Su (Sıcak) 1 Su Bardağı
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 Su Bardağı
Kıyma (Orta Yağlı) 500 Gram
Yumurta 1 Adet
Maydanoz 1 Tutam
Kuru Soğan (Rendelenmiş) 1 Adet
Bayat Ekmek 1 Su Bardağı
Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Patates Püresi İçin:
Patates (Haşlanmış) 4 Adet
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Süt 1 Çay Bardağı
Tuz 1/2 Çay Kaşığı
Muskat Cevizi Rendesi 1 Adet
Domates Sosu İçin:
Domates Salçası 2 Yemek Kaşığı
Su (Sıcak) 1 Su Bardağı
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 Su Bardağı
Yapılışı:
- Ön hazırlık için patatesleri irice doğrayıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın. Haşlanırken bir çay kaşığı tuz ilave edin.
- 2 kere çekilmiş orta yağlı dana kıymayı yoğurma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendeleyin ve acı suyunu sıktıktan sonra kıymaya ilave edin.
- Bayat ekmek içini ıslatarak ufalayın. Yumurta ve baharatları, ekmeği ince kıyılmış maydanozu köfte harcına ekleyip 10 dakika kadar yoğurun.
- Yoğrulmuş köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukurlaştırarak çanak biçimi verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine köfteleri alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
- Haşlanmış patateslerin üzerine sütü ilave edip kısık ateşte beş dakika kadar da süt ile pişirin. Tereyağını, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyerek iyice ezin ve püre kıvamına getirin.
- Fırından aldığınız çanak köftelerin ortalarına püreyi paylaştırın. Diğer yandan bir sos tenceresine domates salçasını alıp tereyağında soteleyerek 1 bardak sıcak su ile eritin, tuzunu ilave edin. Pişen sosu köftelere gezdirin.
- Servise almadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri köftelerin üzerlerine yerleştirip üst ızgara ayarında 180 derecede fırına alın, kaşarlar eriyince çıkarıp bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not : Köftelerinizin üzerlerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.