14-04-24, 02:28
İzmir Bombası
Malzemeler:
İç Harç İçin:
Hamur İçin:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 35 dk. ? Pişirme: 10 dk
İç Harç İçin:
- Kakaolu Fındık Kreması 200 Gram
Hamur İçin:
- Un 1.5 Su Bardağı
- Nişasta 1 Yemek Kaşığı (Silme)
- Su (Ilık) 1/2 Su Bardağı
- Sıvı Yağ 1/2 Çay Bardağı
- Vanilya (10 Gr) 1 Paket
- Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
- İnce Tuz 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini bir yoğurma kabına alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar karıştırıp yoğurun.
- Yoğrulan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp on dakika kadar dinlendirin.
- Bu arada kakaolu fındık kremasını, bir dondurma kaşığı ile yada iki yemek kaşığı kullanarak, yağlı kağıt serilmiş bir tabak üzerinde 15-20 adet porsiyonlayıp derin dondurucuya alın.
- Dinlenen hamur bezelerini yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde (10 cm çaplı) olacak şekilde ince ve düzgün açın.
- Küçük hamur yufkalarının ortalarına dondurucudan çıkardığınız çikolatalı fındık kreması toplarını erimeden yerleştirin.
- Kenarlarından dışarı akmayacak şekilde toparlayarak tepede birleştirip torba şekli verin, hamurların fazla kısımlarını mutfak makası yada bıçakla ile alın.
- Çikolatalı torbacıklarını, patlatmamalarına dikkat ederek ters çevirip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar fırınlayıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Hemen servis yapmayacaksanız tatlılarınızı streçleyip dondurun, servisten önce beş dakika fırınlayın