14-04-24, 00:44
Kabak dolması
Kabak dolması Tarifi İçin Malzemeler
Salçalı Naneli Su İçin:
Kabak dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabak dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram kabak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı Salça
- 500 gram dana kıyma (orta yağlı)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Salçalı Naneli Su İçin:
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
Kabak dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.
- Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.
- Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
- Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
- Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!