Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Hasanpaşa Köftesi
Normal Mod
#1
Hasanpaşa Köftesi

[Resim: Hasanpa%C5%9Fa%20K%C3%B6ftesi.jpg]


Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 30 dk.      ? Pişirme: 45 dk
Köfte Harcı İçin:


Kıyma (Orta Yağlı) 500 Gram
Yumurta 1 Adet
Maydanoz 1 Tutam
Kuru Soğan (Rendelenmiş) 1 Adet
Bayat Ekmek 1 Su Bardağı
Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Patates Püresi İçin:

Patates (Haşlanmış) 4 Adet
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Süt 1 Çay Bardağı
Tuz 1/2 Çay Kaşığı
Muskat Cevizi Rendesi 1 Adet

Domates Sosu İçin:

Domates Salçası 2 Yemek Kaşığı
Su (Sıcak) 1 Su Bardağı
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı

Üzeri İçin:

Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 Su Bardağı
Yapılışı:

  1. Ön hazırlık için patatesleri irice doğrayıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın. Haşlanırken bir çay kaşığı tuz ilave edin.
  2. 2 kere çekilmiş orta yağlı dana kıymayı yoğurma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendeleyin ve acı suyunu sıktıktan sonra kıymaya ilave edin.
  3. Bayat ekmek içini ıslatarak ufalayın. Yumurta ve baharatları, ekmeği ince kıyılmış maydanozu köfte harcına ekleyip 10 dakika kadar yoğurun.
  4. Yoğrulmuş köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukurlaştırarak çanak biçimi verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine köfteleri alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
  5. Haşlanmış patateslerin üzerine sütü ilave edip kısık ateşte beş dakika kadar da süt ile pişirin. Tereyağını, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyerek iyice ezin ve püre kıvamına getirin.
  6. Fırından aldığınız çanak köftelerin ortalarına püreyi paylaştırın. Diğer yandan bir sos tenceresine domates salçasını alıp tereyağında soteleyerek 1 bardak sıcak su ile eritin, tuzunu ilave edin. Pişen sosu köftelere gezdirin.
  7. Servise almadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri köftelerin üzerlerine yerleştirip üst ızgara ayarında 180 derecede fırına alın, kaşarlar eriyince çıkarıp bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not : Köftelerinizin üzerlerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
Alıntı
  


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Akçaabat Köftesi aylin 1 118 03-05-24, 00:36
Son Mesaj: hulya
  Kaşarlı Anne Köftesi aylin 0 84 13-04-24, 23:45
Son Mesaj: aylin

Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi