Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Kabak dolması
Normal Mod
#1
Kabak dolması

[Resim: Kabak%20dolmas%C4%B1.png]


Kabak dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 kilogram kabak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 500 gram dana kıyma (orta yağlı)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Salçalı Naneli Su İçin:
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)


Kabak dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini  veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.
  • Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.
  • Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.
  • Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
  • Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
  • Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!
 
Alıntı
  


Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi