23-04-24, 22:02
Garnitürlü Makarna
Malzemeler:
Makarna (Dilediğiniz Tür)
1/2
Paket
Garnitür (Havuç, Bezelye, Patates)
1/2
Kavanoz
Mayonez
2
Yemek Kaşığı
Yoğurt
1
Kase
Sarımsak
1
Diş
Tuz
1
Çay Kaşığı
Maydanoz
4
Dal
Toz Beyaz Biber (Ya Da Karabiber)
1
Çay Kaşığı
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 10 dk. ? Pişirme: 10 dk.
Makarna (Dilediğiniz Tür)
1/2
Paket
Garnitür (Havuç, Bezelye, Patates)
1/2
Kavanoz
Mayonez
2
Yemek Kaşığı
Yoğurt
1
Kase
Sarımsak
1
Diş
Tuz
1
Çay Kaşığı
Maydanoz
4
Dal
Toz Beyaz Biber (Ya Da Karabiber)
1
Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Dilediğiniz türden yarım paket makarnayı bir tatlı kaşığı tuz atılmış suda 8-10 dakika kadar haşlayıp süzün, sudan geçirmeyin.
- Hazır garnitür kullanmayacaksanız 1 iri havuç, 1 patatesi soyup küp küp doğrayın ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri süzün. Yarım kavanoz (150 gr) konserve bezelye ile birlikte bir karıştırma kasesine alın. Makarnayı ekleyip iyice harmanlayın.
- Sos için sarımsağı soyup ezin. Ayrı bir kapta mayonez ve yoğurdu çırpın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı sosa ilave edip iyice çırpın.
- Sosun yarısını, garnitürlü makarnaya ekleyip alt üst ederek karıştırın.
- Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın. Makarnayı servis kaselerine pay edin. Kalan sosu üzerlerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek ılık ılık veya soğuk servis edin. Afiyet olsun!
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐