Nostalji Defteri
  • Nostalji Defteri Forum Sitemize hoşgeldiniz. Üyemiz olmak için tıklayın..
  • Combat Online oyunu yayınlanmıştır. Online oyun için tıklayın..
  • EURO 2024 Dünya Kupası haberleri ve Canlı maç bilgileri için tıklayın...
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol


Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
Normal Mod
#1
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

[Resim: Zeytinya%C4%9Fl%C4%B1%20Barbunya%20Pilaki.png]


Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 30 dk.      ? Pişirme: 30 dk
  • Barbunya (Kuru) 1.5 Su Bardağı
  • Kuru Soğan 2 Adet
  • Zeytinyağı 2 Çay Bardağı
  • Sarımsak 2 Diş
  • Patates 1 Adet
  • Havuç 2 Adet
  • Domates 2 Adet
  • Su 2 Su Bardağı
  • Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı
  • Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
  • Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
  • Tuz 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
  1. Kuru barbunyayı bir gece önceden tuzlu bol suda ıslatın. Pişireceğiniz zaman süzüp üzerini iki parmak geçece kadar su ekleyin ve orta ateşte 10 dakika kadar ön haşlama yapın. Siyah suyunu süzüp sudan geçirdiğiniz barbunyayı kenara alın.
  2. Patates ve havuçları soyup 1cmx1cm küpler halinde doğrayın. Soğanı soyup ince yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince halkalar halinde pilakilik doğrayın.
  3. Domateslerin de kabuklarını soyup küp küp yemeklik doğrayın.
  4. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın, soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun. Patates ve havuçları tencereye alıp hafif yumuşayıncaya kadar birlikte çevirin. Domatesleri de tencereye alıp çevirin ve limon suyunu, tuz ile şekerini ilave edin.
  5. Barbunyaları tencereye ilave edin ve üzerini 3-4 parmak geçinceye kadar sıcak su ekleyip önce orta ateşte kaynatın. Sonra en kısık ateşe alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Pişen yemeği kendi tenceresinde kapağını açmadan soğutun ve sonra buzdolabına alıp bir gece kadar dinlendirin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun!
  7. Not: Barbunya pilakinizi sunum aşamasında limon dilimleri ve ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

 
Alıntı
  


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Zeytinyağlı Enginar aylin 0 85 14-04-24, 00:49
Son Mesaj: aylin

Foruma Git:


Şu anda bu sayfayı görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi