Tahinli Piyaz - aylin - 14-04-24
Tahinli Piyaz
Malzemeler:
2 kişilik
? Hazırlık: 20 dk - Kuru Fasulye (Haşlanmış) 300 Gram
- Kırmızı Soğan 1 Baş
- Domates 1 Adet
- Yumurta 1 Adet
- Tahin 1 Çay Bardağı
- Maydanoz 10 Dal
- Zeytinyağı 1 Adet
- Limon 2 Adet
- Nar Ekşisi 1 Adet
- İnce Tuz 1 Tatlı Kaşığı
- Sarımsak 1 Adet
- Sirke 1 Adet
- Kırmızı Pul Biber 1 Adet
Yapılışı:
- Kuru fasulyeleri kullanmadan bir gece önce ıslatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzmeden önce haşlama suyundan bir çay bardağı ayırın.
- İki adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. (Çok fazla haşlanırsa sarısı yeşilleşebilir, bu yüzden kontrollü bir haşlama yapın)
- Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince piyazlık doğrayın. Üzerlerine tuz serpip formlarını bozmayacak şekilde hafifçe ovun.
- Maydanozları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve maydanozlarla harmanlayın.
- Tüm malzemeyi bir araya getirip harmanlayın.
- Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin.
- Sosu için bir kasede limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber, tahin ve zeytinyağını çırpın. Ayırdığınız fasulye haşlama suyunu ilave ederek sos kıvamı verin.
- Servis tabağına aldığınız piyazın üzerini yumurtalar ve maydanoz ile süsleyip sos gezdirin ve ılık servis edin. Afiyet olsun.
RE: Tahinli Piyaz - funda - 14-04-24
bence yumurtasız daha güzel
|