14-04-24, 00:57
Arnavut Biberi
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 5 dk. ? Pişirme: 5 dk
- Arnavut Biberi (Kuru) 8 Adet
- Süzme Yoğurt 2.5 Su Bardağı
- Kırmızı Pul Biber (Acı) 1 Tatlı Kaşığı
- Sarımsak (Ezilmiş) 2 Diş
- Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı
- Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Kurutulmuş arnavut biberleri iyice kızdırılmış yağda çevire çevire hafif kahverengi renk alıncaya kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
- Sarımsakları bir kesme tahtası üzerinde bıçağın sırtı ile ezip incecik doğrayın.
- Süzme yoğurda sarımsakları ekleyip 1-2 dakika çırpın.
- Kızarmış arnavut biberlerin yarısını eliniz ile ufalayarak çekirdeklerini alın ve yoğurt karışımına ekleyip karıştırın.
- Genişçe bir servis tabağına alıp kaşık yardımıyla karışımı düzeltin.
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritip pul biberi köpürünceye kadar kavurun.
- Mezenizin üzerine kalan kızarmış bütün arnavut biberlerini ekleyin ve kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağ ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Başlangıç için bu mezeyi kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz. Artan biberli yoğurt karışımını hafifçe sulandırıp poşe (suda pişirilmiş bütün yumurta) ekleyerek acılı bir çılbır olarak da değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!a