14-04-24, 01:35
Kinoa Salatası
Malzemeler:
Salata İçin:
Sosu İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 30 dk. ? Pişirme: 10 dk.
Salata İçin:
- Kinoa 2 Su Bardağı
- Su (Sıcak) 3 Adet
- Salatalık 1 Adet
- Domates 1 Adet
- Maydanoz 1 Demet
- Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Sosu İçin:
- Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
- Nar Ekşisi 1 Tatlı Kaşığı
- Tuz 1/2 Çay Kaşığı
Üzeri İçin:
- Kurutulmuş Domates 1 Adet
- Tulum Peyniri (Veya Lor) 1 Çay Bardağı
Yapılışı:
- Kinoayı bir tel süzgeç ile akan suyun altında ovuşturarak iyice yıkayın. 1'e 1,5 buçuk ölçüde sıcak su ve bir tutam tuz ekleyip ateşe alın.
- Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın. Kapağını yarım kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir tur karıştırın, kapağını kapatın ve 15- 20 dakika demlenmeye bırakın.
- Domates ve salatalıkları soyup minik küpler halinde doğrayın. Maydanozdan 2-3 dal ayırıp kalan kısmın yapraklarını ince ince doğrayın. Bu arada serviste kullanacağınız kurutulmuş domatesleri sıcak su ile ıslatın ve kenarda beklemeye alın.
- Sosu için bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ile tuz ve baharatları çırpın.
- Tüm malzemeyi ve sosu bir karıştırma kabında harmanlayıp streçleyin ve buzdolabına alıp en az 1 saat dinlendirin.
- Servis edeceğiniz zaman salatanızı kaselere alın. Islattığınız kurutulmuş domatesleri yıkayıp süzdürün ve minik küpler halinde doğrayarak salataların üzerine serpiştirin.
- Ufalanmış tulum peyniri ya da lor peyniri ve maydanoz yapraklarıyla süslediğiniz salatalarınızı soğuk servis edin. Afiyet olsun!