13-04-24, 22:56
Havuçlu Patates Çorbası
Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 10 dk. ? Pişirme: 15 dk.
Yapılışı:
Malzemeler:
6 kişilik
? Hazırlık: 10 dk. ? Pişirme: 15 dk.
- Patates 3 Adet
- Havuç 2 Adet
- Kuru Soğan 2 Adet
- Salça 1 Yemek Kaşığı
- Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
- Sıvı Yağ 3 Yemek Kaşığı
- Un 1 Yemek Kaşığı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
- Su (Sıcak) 4 Su Bardağı
- Tuz 1 Silme Tatlı Kaşığı
- Zencefil (Kök) 1 Parça
- Zerdeçal (Kök) 1 Parça
Yapılışı:
- Patates, havuç ve soğanları soyarak iri iri parçalar halinde doğrayın. 1 parmak kalınlığında zencefil ve zerdeçalı da soyup ince ince doğrayın.
- Derince bir tencereye önce sıvı yağı sonra tereyağını ekleyerek eritin. Tereyağının yanmamasına özen gösterin.
- Isınan yağa 1 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğranmış sebzeleri tencereye alıp un ile birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Tuzunu ve taze çekilmiş 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin.
- Çorbaya 4 bardak sıcak su ekleyerek 1/2 saat tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Taşmaması için kapağı aralık bırakın.
- Pişen çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek el blenderinden geçirin. Kıvamını sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
- Pişen çorbanızı kaselere paylaştırıp kaşar peyniri rendesi veya baharatlı kruton ekmeklerle süsleyerek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐