23-04-24, 21:37
Etli Kuskus Pilavı
Malzemeler:
Kuskus 2 Su Bardağı
Kuru Soğan 1 Adet
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Zerdeçal 1 Çay Kaşığı
Et Suyu 3 Su Bardağı
Sarımsak 1 Diş
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Üzeri İçin:
Kuşbaşı Dana Eti 250 Gram
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 15 dk. ? Pişirme: 35 dk.
Yemek İçin:Kuskus 2 Su Bardağı
Kuru Soğan 1 Adet
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Zerdeçal 1 Çay Kaşığı
Et Suyu 3 Su Bardağı
Sarımsak 1 Diş
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Üzeri İçin:
Kuşbaşı Dana Eti 250 Gram
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Yapılışı:
- Dana etini fındık büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı soyup küp küp yemeklik doğrayın.
- Düdüklüde 2 kaşık sıvı yağı ısıtıp etleri bu yağda renk alıncaya kadar kavurun. Kavrulan etlere doğranmış soğanları, ezilmiş 1 diş sarımsağı, tuz ve baharatları ilave edin.
- 3-4 bardak sıcak suyu tencereye ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika orta ayarda pişirin.
- Başka bir tencerede iki kaşık tereyağını eritip bu yağda kuskusları 1-2 dakika kavurun.
- Pişen etleri bir kevgir kepçe ile düdüklüden ayrı bir yere alın. Et suyunu tel süzgeçten süzün. 3 bardak sıcak et suyunu kuskusa ilave edip yaklaşık 10-15 dakika suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye alın.
- Demlenen kuskus pilavına kalan tereyağını ilave edip parça etlerin yarısını ekleyin ve hepsini harmanlayın.
- Genişçe bir servis tabağına aldığınız kuskusun üzerine kalan parça etleri serpiştirip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
⭐⭐⭐⭐⭐ NOSTALJİ DEFTERİ - www.nostaljidefteri.fun ⭐⭐⭐⭐⭐