14-04-24, 00:07
Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeler:
Beşamel Sos İçin:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 35 dk. ? Pişirme: 35 dk.
Tavuk İçin:- Tavuk Göğüs (Kuşbaşı) 500 Gram
- Zeytinyağı (Veya Sıvı Yağ) 1 Yemek Kaşığı
- Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
- Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
- Kekik 1 Çay Kaşığı
Beşamel Sos İçin:
- Un 2 Yemek Kaşığı
- Süt 2.5 Su Bardağı
- Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
- Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
- Kaşar Peyniri (Rende) 1 Su Bardağı
- Muskat Cevizi Rendesi 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini iri kuşbaşı doğrayın. Tavada bir kaşık zeytinyağını, bir kaşık tereyağ ile iyice kızdırıp tavukları soteleyin. Renk alınca tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirip tavayı ateşten alın.
- Beşamel sos için zeytinyağı ve tereyağında, unu pembeleşip köpürünceye kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş karıştırarak una yedirin.
- Kıvam alan beşamel sosa 1/2 bardak rende kaşarı, tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip karıştırın.
- Beşamel sosa tavukları ekleyip harmanlayın. Fırını 180 dereye ayarlayın. Uygun bir cam fırın kabını yağlayın veya yağlı pişirme kağıdı serin.
- Beşamelli tavukları fırın kabına alıp düzeltin. Isıtılmış fırında on dakika fırınladıktan sonra kalan yarım bardak rende kaşarı üzerine gezdirin. Servisten beş dakika önce, fırın kabını bu sefer fırının ızgara gözüne alıp kaşarlar eriyene kadar (1-2 dakika) fırınlayın.
- Beşamelli fırın tavuğu fırın kabı ile birlikte sofraya alıp kaşarlar soğumadan kare kare dilimleyerek sıcak sıcak sofrada servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Bu yemeğe 1 kavanoz hazır garnitürü karıştırarak aynı şekilde pişirip beşamel soslu ve sebzeli fırın tavuk yapabilirsiniz.