14-04-24, 01:51
Rus Salatası
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 35 dk. ? Pişirme: 35 dk.
- Patates 3 Adet
- Havuç 2 Adet
- Bezelye 1 Su Bardağı
- Salam 1 Dilim
- Mayonez 1 Su Bardağı
- Söğüş et 1 Dilim
- Kornişon Turşu 6 Adet
- Tuz 1 Tatlı Kaşığı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Patates ve havuçları soyup yıkayın. Derin bir tencerede bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Fazlaca dağılmamalılar.
- Haşlanmış ve soğutulmuş sebzeleri 1cmx1cm boyutlarında küp küp doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri, konserve bezelyeleri, ince doğranmış söğüş et ve salamı, minik küpler halinde doğranmış kapari ve kornişon turşuları salata kasesine alıp karıştırın.
- Karışıma limon suyunu, mayonez ve hardalı, zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı nar ekşisini ekleyerek iyice harmanlayın. Servis aşamasında minik limon dilimleri ve taze maydanoz yaprakları ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!